animales

Compromís Elda ha exigido al Ayuntamiento de Elda y a la Mancomunidad del Vinalopó un mayor compromiso con el albergue de animales, que actualmente se encuentra saturado y que dispone de la mitad de los recursos con los que contaba cuando se puso en marcha.

Más allá de la indiscutible labor que realizan tanto profesionales como personas voluntarias, dando afecto y cuidando a estos animales abandonados, detrás de este trabajo existe una importantísima labor social, evitando por ejemplo, la propagación de enfermedades o incluso accidentes provocados por animales sueltos.

Con la crisis el abandono de animales se ha multiplicado, ya no es sólo el verano la época crítica sino todo el año. Además el problema se ha ampliado de tal manera que muchos propietarios acuden al albergue en busca de ayuda para cubrir las vacunas y cuidados mínimos para sus mascotas.

Desde Compromís Elda entendemos que esta situación sólo se puede sostener con el compromiso por parte de los gobiernos locales de mantener en buen funcionamiento el albergue.  Es necesario poner en marcha programas de concienciación que ayuden a reducir el abandono y a fomentar la adopción en lugar de la compra de animales, pero también son necesarios para orientar a las familias sobre cómo compatibilizar el bienestar del animal y el desarrollo de unas buenas prácticas cívicas.

En este sentido, Compromís Elda apoya la iniciativa ciudadana que reclama desde hace unos meses un parque para perros. Consideramos necesario habilitar un espacio amplio que permita el esparcimiento y la relación entre los animales y también entre las personas que los cuidan e incluso favorezca la intervención de profesionales que asesoren a la ciudadanía.

EN VALENCIÀ:

Compromís Elda recolza la iniciativa ciutadana que reivindica un parc per a gossos i demana als governs locals que no abandonen l’alberg d’animals

Compromís Elda ha exigit a l’Ajuntament d’Elda i a la Mancomunitat del Vinalopó un major compromís amb l’alberg d’animals, que actualment es troba saturat i que disposa de la meitat dels recursos amb els quals comptava quan es va posar en marxa.

Més enllà de la indiscutible labor que realitzen tant professionals com persones voluntàries, que donen afecte i tenen cura d’aquests animals abandonats, darrere d’aquest treball existeix una importantíssima labor social, que evita per exemple, la propagació de malalties o fins i tot accidents provocats per animals solts.

Amb la crisi l’abandó d’animals s’ha multiplicat, ja no és només l’estiu l’època crítica sinó tot l’any. A més el problema s’ha ampliat de tal manera que molts propietaris acudeixen a l’alberg a la recerca d’ajuda per a cobrir les vacunes i cures mínimes per a les seues mascotes.

Des de Compromís Elda entenem que aquesta situació només es pot sostenir amb el compromís per part dels governs locals de mantenir en bon funcionament l’alberg. És necessari engegar programes de conscienciació que ajuden a reduir l’abandó i a fomentar l’adopció en lloc de la compra d’animals, però també són necessaris per a orientar les famílies sobre com compatibilitzar el benestar de l’animal i el desenvolupament d’unes bones pràctiques cíviques.

En aquest sentit, Compromís Elda recolza la iniciativa ciutadana que reclama des de fa uns mesos un parc per a gossos. Considerem necessari habilitar un espai ampli que permeta l’esplai i la relació entre els animals i també entre les persones que els cuiden i que fins i tot afavorisca la intervenció de professionals que assessoren la ciutadania.