Per dignitat, vaga general el 14 de novembre.

Front a les retallades socials i ambientals, l’increment desmesurat de l’atur, i l’augment de l’empobriment de la major part de la població, Verds-Compromís Elda-Petrer exigeix un canvi polític immediat.

                                              

Les polítiques socials, ambientals i econòmiques que estan aplicant els governs liberals a Europa, l’estat espanyol, les autonomies i els ajuntaments, estan duent a un empobriment generalitzat de la major part de la població i a una brutal diferenciació social. Els governs han pres decisions que estan beneficiant les grans empreses i fortunes de la burgesia, a costa de la resta de la ciutadania (treballadores, aturades, dependents, pensionistes, estudiants, autònoms, petites empreses…). La diferència entre qui més tenen i qui menys tenen cada dia és major. La immensa majoria de la població està veient com dia rere dia la seua situació vital es deteriora.

Les mesures preses pels governs són totalment immorals. Les rebaixes, les amnisties fiscals i una permissivitat absoluta davant el frau que fa la gran burgesia, els governs les compensen amb mesures que empobreixen a la majoria de la població: Pujada de l’IVA, que és un impost indirecte clarament injust en no discriminar d’acord amb la renda; eliminació de subvencions i ajudes socials; reducció de beques escolars o augment de les taxes universitàries; repagament farmacèutic; disminució de les prestacions per desocupació; deteriorament dels serveis públics i menys ocupats públics…

Incidir únicament a les polítiques restrictives està servint per a desmantelar la sanitat i l’educació públiques, així com les xarxes de protecció social i ambiental que garantien una vida digna a les persones més necessitades de la nostra societat (aturades, dependents, jubilades…). A més a més d’ofegar a gran part de la classe treballadora.

La solució no pot ser un segrest de la democràcia ni doblegar-se sense remei als dictats de la gran burgesia que controla els governs. La solució no pot ser uns pressupostos públics que recepten la mateixa medicina que ens està matant: la reforma laboral ens desprotegeix encara més; les retallades en inversions públiques i socials ens porten a l’empobriment; la sobreprotecció dels bancs i els seus propietaris provoca milers de desnonaments…

Per a Verds-Compromís Elda-Petrer altra política és possible. La política que posa les persones per sobre els interessos de lobbys econòmics i financers, la política que reparteix la riquesa de manera més equitativa i igualitària en lloc de concentrar-se en poques mans, la política respectuosa amb la societat i el medi ambient. Per tot això, Verds-Compromís fa una crida a les poblacions d’Elda i Petrer a recolzar la vaga general del 14 de novembre. Per dignitat i per un futur comú.