Elda, 16 de abril de 2013.

Los decretos del gobierno central, la LOMQE y las medidas de la

Conselleria de Educación continúan recortando la educación pública

Compromís Elda denuncia los recortes educativos plasmados en la orden de la Conselleria de Educación publicada el 5 de abril de 2013 sobre el inicio del próximo curso escolar. La modificación educativa establecida por el gobierno de Alberto Fabra prevé una drástica reducción de las plantillas de maestros de educación infantil y primaria de 649 puestos de trabajo que desaparecen, más el profesorado especialista desplazado. Además, también se eliminan 202 unidades de educación infantil y primaria para el curso 2013-2014.

                Compromís Elda recuerda que estas medidas se suman al aumento de la ratio en primaria. Para el próximo curso 2013-2014 cada aula podrá contar con 30 alumnos, frente a los 25 actuales, y excepcionalmente podrá llegar a los 33 alumnos por aula.

                No debemos olvidar que también la Conselleria de Educación ha propuesto un Expediente de Regulación de Empleo encubierto del profesorado interino de primaria y secundaria con la rebaremación de las bolsas de trabajo. Todas estas medidas se suman a los recortes que estamos sufriendo del sistema público de educación, reduciendo las becas de estudios, las ayudas del comedor y del transporte, dejando en la calle a 5.200 interinos y aumentando la ratio de secundaria hasta 36 y de bachillerato hasta 42.

                Ante esta situación, Compromís Elda apoya las movilizaciones por la defensa de una educación pública de calidad. Así, llamamos a las concentraciones y actos que desde el ámbito educativo local se hacen a la ciudadanía. Por ejemplo, todos los actos previstos por el centro y el Ampa del CEIP Padre Manjón de Elda frente a la pérdida de un profesor de francés, una profesora de pedagogía terapéutica y otra de apoyo de educación infantil.

                Igualmente, Compromís Elda apoya la convocatoria de la acción “Toma tu centro” para el jueves 25 de abril, consistente en encierros y asambleas de toda la comunidad educativa (profesorado, alumnado y madres) en sus centros para hablar de la LOMQE y de todos los recortes educativos.

                Compromís Elda también convoca a toda la sociedad, profesorado, asociaciones de profesorado interino, ampas, asociaciones de estudiantes, sindicatos y todas las mareas sociales de Elda, Petrer y el resto de municipios de la comarca a sumarse a la huelga general por la educación del 9 de mayo y a las manifestaciones y concentraciones convocadas para el mismo día.

En valencià:

Elda, 16 d’abril de 2013.

Compromís recolza les mobilitzacions per la defensa d’un ensenyament públic de qualitat.

Els decrets del govern central, la LOMQE i les mesures de la

Conselleria d’Educació continuen retallant l’educació pública..

         Compromís Elda denunciem les retallades educatives plasmades a l’orde de Conselleria d’Educació publicada el 5 d’abril de 2013 sobre inici del pròxim curs escolar. L’arranjament escolar establert pel govern d’Alberto Fabra preveu una dràstica reducció de plantilles dels mestres d’educació infantil i primària de 649 llocs de treball que desapareixen, més el professorat especialista desplaçat. A més, també eliminen 202 unitats d’educació infantil i primària per al curs 2013-2014.

         Compromís recorda que aquestes mesures se sumen a un augment de la ràtio en primària. Per al proper curs 2013-2014 cada aula podrà contenir fins a 30 alumnes, front als 25 actuals, i excepcionalment podrà arribar a 33 alumnes per aula.

         No hem d’oblidar que també la Conselleria d’Educació a proposat un Expedient de Regulació d’Ocupació encobert del professorat interí de primària i secundària amb la rebaremació de les bosses de treball. Totes aquestes mesures se sumen a les retallades que estem sofrint al sistema públic d’educació, disminuint les beques d’estudis, les ajudes de menjador i transport, acomiadant a 5.200 interins o augmentant la ràtio de secundària fins a 36 i de batxillerat fins a 42.

         Davant aquesta situació, Compromís Elda recolza les mobilitzacions per la defensa d’un ensenyament públic de qualitat. Així, cridem a les concentracions i actes que des de l’àmbit educatiu fan a la ciutadania d’Elda. Per exemple, tots els actes previstos pel centre i l’Ampa del CEIP Padre Manjón d’Elda davant la pèrdua d’un professor de francès, una professora de pedagogia terapèutica i altra de recolzament d’educació infantil.

         Igualment, Compromís Elda recolzem la convocatòria de l’acció “Pren el teu centre” per a dijous 25 d’abril. Consisteix en tancades i assemblees de tota la comunitat educativa (professorat, alumnat i mares) als seus centres per a parlar de la LOMQE i de totes les retallades educatives.

         Compromís Elda també convoca a tota la societat, professorat, associacions de professorat interí, ampes, associacions d’estudiants, sindicats i totes les marees socials d’Elda, Petrer i comarca del Vinalopó, a donar suport a la vaga general per l’educació del 9 de maig i a les manifestacions i concentracions convocades pel mateix dia.